Loopbaanbegeleiding: iets voor mij?

Loopbaanbegeleiding geeft je weer zin in werk.


Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is een individuele begeleiding die zeer nuttig is als je twijfels of zorgen hebt over je loopbaan. Je kan bij ons terecht met allerlei loopbaanvragen zoals vragen over stress en burn-out, je competenties en talenten, de arbeidsmarkt van vandaag, opleidingen, een arbeidsbeperking, problemen bij het solliciteren of terug gaan werken na ziekte.

De loopbaanbegeleider luistert eerst naar je verhaal en al je loopbaanvragen. Het eerste kennismakingsgesprek is volledig gratis. Als je beslist om met loopbaanbegeleiding te starten, dan gaan we samen op zoek naar je talenten, waarden, ambities en motivatie. De gesprekken verlopen altijd in een vertrouwelijke sfeer. Je maakt enkele opdrachten die je meer inzicht geven in wie je bent, wat je goed kan en wat je precies wil in je loopbaan. Op het einde ga je naar huis met een concreet actieplan. De duur en de inhoud van de loopbaanbegeleiding hangt volledig af van je vragen en je specifieke behoeften en is dus voor iedereen anders.

Loopbaanbegeleiding volgen kan uitsluitend via loopbaancheques van VDAB. Lees hier of je voldoet aan de voorwaarden om een loopbaancheque te bestellen. Een loopbaancheque kost €40 en in ruil krijg je hiervoor 4 uur individuele begeleiding. Heb je nog meer begeleiding nodig? Dan kan je nog een tweede loopbaancheque kopen. Onder bepaalde voorwaarden is loopbaanbegeleiding gratis. Vraag ernaar bij het ABVV.

Ook niet-leden zijn natuurlijk welkom bij ABVV Loopbaanbegeleiding. 

ABVV Loopbaanbegeleiding

ABVV Loopbaanbegeleiding heeft meer dan 15 jaar ervaring als loopbaanbegeleidingscentrum. Als vakbond hebben we een uitgebreide expertise opgebouwd over de arbeidsmarkt. Tijdens de loopbaanbegeleiding kunnen we je informatie geven over alles dat met werk te maken heeft (zoals loon, werkloosheid, ontslag, arbeidsongeschiktheid, verlofstelsels, educatief verlof enzovoort). 

Elke dag staan er 11 loopbaanbegeleiders voor je klaar op verschillende locaties in Vlaanderen. Heb je overdag geen tijd om op gesprek te komen? Vraag dan een avondgesprek. Maak hier kennis met onze loopbaanbegeleiders

Wat vinden de cliënten van ABVV Loopbaanbegeleiding?

Enkele cijfers uit onze tevredenheidsenquête van 2017:

  • De gesprekken en oefeningen gaven 98% van onze cliënten inzicht in wie ze zijn. 95% van onze cliënten weet dankzij ABVV Loopbaanbegeleiding wat ze kunnen en 92% weet wat hij/zij wil met zijn loopbaan! Tenslotte weet 9 op 10 ook hoe ze die geplande acties in hun loopbaan kunnen realiseren. 
  • Wie nood had aan arbeidsmarktinformatie, kreeg die informatie ook (98%) én vond die duidelijk (95%) en nuttig (90%).  
  • 95% van de mensen die de enquête invulden was tevreden over de aanpak van de begeleidingsgesprekken door hun loopbaanbegeleider. 
  • 100% van de respondenten begrepen alle oefeningen.

 

VDAB voert ook een tevredenheidsenquête uit bij iedereen die een loopbaancheque opnam. In 2017 scoorden we als ABVV Loopbaanbegeleiding in die VDAB-enquête 90,86 % (over meer dan 500 afgesloten loopbaancheques). Onze cliënten zijn dus zeer tevreden over onze loopbaanbegeleiding. Hiermee scoren we bovendien een stuk beter dan het gemiddelde over alle loopbaancentra heen. 

Stel je vraag of maak een afspraak

Ja, ik wil een afspraak of meer info


Ik wens loopbaanbegeleiding te volgen in *
Velden met een * zijn verplicht

Het Vlaams ABVV en zijn vzw's verwerken persoonsgegevens volgens de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Verordening 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (=AVG).

Als je meer wenst te weten over ons Privacybeleid, surf dan naar http://www.vlaamsabvv.be/privacy.

Gratis voor ABVV-leden
Nog geen lid? Word het dan snel!

  •  Toegang tot al onze dienstverlening
  •  Op de bres voor jouw rechten
  •  Gratis cursussen
  •  ...

Lees ook deze ABVV-brochure

Lees ook